Wellness & fitness centar – Garni Hotel Kralj

Hotel Kralj vrnjacka banja

Lečilišna tradicija Vrnjačke Banje, svoje korene ima još u davnoj antici, kada su je posećivali rimski legionari, kako bi se oporavili od rana i povreda zadobijenih tokom ratovanja.Uz uspone i padove, zaboravljanja i ponovna otkrivanja, ponovo je otvorena u 19. veku, kada je njen put do najpopularnijeg banjskog lečilišta Srbije započeo. Danas, ona je najposećenija banja Srbije, koja se može pohvaliti najraznovrsnijim smeštajem i najbogatijim smeštajnim kapacitetom, među banjama Srbije. Broji 15.000 smeštajnih jedinica od kojih:

  •           oko 4.500 smeštajnih jedinica  u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima
  •           850 ležaja u okviru Specijalne ustanove za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“.
  •           oko 10.000 smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti

Izuzetnu razvijenost ove banje, uslovilo je više toga, počev od izuzetnih prirodnih lekovitih faktora i čak sedam termalnih i mineralnih izvora, zatim njen pogodan geografski položaj, koji je uslovio kako laku pristupačnost tako i predivno prirodno okruženje, blizina mnogih kulturno istorijskih spomenika, ostataka iz vremena prve srpske džave Raške, mnoštvo kulturnih manifestacija koje privlače turiste iz celog sveta, mogućnosti za bavljenje sportom itd. Sve ovo njene su specifičnosti, koje je oslikavaju za mnoge prepoznatljivim bojama.

Raznolikost smeštaja, deo je njene primamljivosti, jer u Vrnjačkoj Banji, sasvim sigurno, možete naći pravi izbor za sebe. Idealno osmišljen i uređen prostor Vas čeka u njenoj velikoj ponudi smeštajnih jedinica, a dobra vest je da kada su cene u pitanju u Vrnjačkoj Banji cene smeštaja izuzetno variraju, pa u rasponu od 6 do 100 eura za noćenje, može se reći da svako može naći nešto za sebe.

Veliki izbor hotela najrazličitijih sadržaja, stepena opremljenosti i namena, čeka Vas da ih pronađete. Jedan od tih hotela, je hotel „Kralj“, ocenjen sa 4*, koji je primarno poslovnog tipa, ali poseduje i obogaćenu ponudu za turiste, koji tu dolaze da bi uživali.

O hotelu

Na samom ulazu u strogi centar Vrnjačke Banje, kod kružnog toka, nalazi se Hotel „Kralj“. Osmišljen i uređen tako da zadovolji zahteve poslovnih gostiju, svoju ponudu je proširio i na turiste koji u Vrnjačku Banju dolaze radi odmora. Ovaj hotel je pre svega Garni hotel ili drugim rečima hotel baziran na „bed & braekfast“ usluzi. Ipak gostima je omogućio i uslugu punog pansiona ili posebne doplate za obroke.

Sastoji se od sedam apartmana, jedne jednokrevetne sobe i 13 dvokrevetnih soba.

Smeštaj

Smeštaj je opremljen tako da odgovara zahtevima i najzahtevnijeg gosta. Opremljen vrhunskim nameštajem, brižljivo odabranim i uklopljenim, učiniće da se gosti osete prijatno, a mnoštvo detalja, unose toplinu i dobar ukus u prostrane smeštajne jedinice.Funkcionalnost, takođe nije zanemarena.

Apartmani:  Sedam apartmana koji se nalaze u sastavu Hotela „Kralj“, dele se na dva E-LUX apartmana, dva LUX apartmana i tri studia.  Od kuhinje u potpunosti opremljene kvalitetnim elementima, sadržajnog kupatila opremljenog tuš kabinom sa masažerima, do luksuzne spavaće sobe, LCD televizora sa kablovskim prijemom televizijskog programa i ADSL priključka, gostima ništa neće nedostajati. E-LUX apartmani poseduju fen aparate, kao i svoj đakuzi.

Svi apartmani poseduju francuske i pomoćne ležajave,  a pogodni su za smeštaj do pet osoba. Prirodni ambijent posebno je naglašen terasama, sa kojih se pruža pogled na Vrnjačku reku ili ulaz u banju.

Sobe: Trinaest dvokrevetnih i jedna jednokrevetna soba, takođe su opremljene tako da ispune sve zahtevne standarde moderne ugostiteljske usluge. Poseduju francuske ili odvojene ležajeve, LCD TV sa kablovskim prijemom televizijskog programa, ADSL internet konekciju, pomoćni ležaj, radni sto i kompletno opremljeno kupatilo.

Dodatni sadržaj i pogodnosti

Kada je u pitanju dodatni sadržaj, hotel „Kralj“ je u prilici da gostima ponudi  fitness centar,sa dobro opremljenom teretanom,u kome gosti hotela, mogu besplatno uživati. Takođe, tu je i wellness centar u čijem se sastavu nalaze sauna i đakuzi, a gostima na raspolaganju stoji i kozmetički salon.

Restoran Hotela „Kralj“, prostire se na dva nivoa i poseduje veliki balkon. Ovaj ekskluzivni restoran je kapaciteta 80 mesta, a za goste priprema bogat meni, kvalitetne nacionalne kuhinje. Za goste je pripremljena i pogodnost boravka na bazi punog pansiona, te u ovom restoranu mogu uživati u servisu hrane  i pića, tokom sva tri obroka.

Restoran je pogodan i za održavanje seminara, sastanaka, poslovnih promocija i ručkova, edukacija, treninga, koktela, banketa i sličnih skupova koji mogu brojati maksimum do 60 učesnika. Gosti hotela, salu za sastanke, mogu besplatno iznajmiti.

Hotel „Kralj“, za svoje goste je obezbedio i mogućnost korišćenja parkinga za vozila.

Plaćanje

Usluge boravka potrebno je platiti unapred, a deca do 3 godine u Hotelu „Kralj“ borave besplatno. Stalni gosti u ovom hotelu mogu ostvariti 10% popusta.

Za grupe od preko 15 osoba, hotel odobrava popust u iznosu od 10 %, a u slučaju da će hotel posetiti 25 osoba, jedna osoba može boraviti gratis.

Dodatne mogućnosti

Vrnjačka Banja, nalazi se 200 km južno od Beograda, u srcu Srbije. Nekada se tu nalazila Raška-prva srpska država, pa je iz tog razloga okolina Vrnjačke Banje, ukrašena mnogim kulturno istorijskim spomenicima iz tog perioda. Iz Vrnjačke Banje možete posetiti mnogobrojna utvrđenja iz vremena prve srpske države (Maglič, Ras, Koznik, Jelak, Lazarev Grad), kao i veliki broj srednjovekovnih manastira (Žiča, Sudenica, ljubostinja, Gradac i dr.).

Ljubitelji sporta i prirode, mogu uživati u izuzetnom prirodnom okruženju Vrnjačke Banje. Od biciklističkih trekova na Goču, izleta do Kopaonika, preko sportskog ribolova na Podunavačkim barama, do velikog broja sportskih terena u samoj Vrnjačkoj Banji, mogućnosti za aktivan odmor, posetiocima stoje na raspolaganju.

Izrazito bogata, naprednim wellness i spa sadržajem, Vrnjačka Banja, hedonistima će doneti uživanje o kakvom su samo maštali. Antristress masaže, otopod masaže, sportske masaže, masaže vulkanskim kamenjem, malinama, čokoladom, čokomint tretmani, saune, tepidarijumi, termalni bazeni, turska kupatila, i mnogo više od toga nudi Vrnjačka Banja u cilju potpunog zadovoljenja potreba svojih gostiju.

Domaćin impozantnom broju kulturnih manifestacija, od kojih se većina odigrava leti tokom trajanja Vrnjačkih kulturnih svečanosti, Vrnjačka Banja je mamac, za veliki broj turista iz Srbije, regiona i sveta. Tako, Veliki međunarodni vrnjački karneval, svake godine privuče između 200.000 i 300.000 turista, a banja oživi svim bojama sveta, dok kroz njene ulice šeta šareni međunarodni  karneval.

Bilo da Vam je do uživanja, odmora i rekreacije ili putujete zbog  posla, Vrnjačka Banja je pravi izbor, a u njoj Hotel „Kralj“.