Smeštaj u hotelu Merkur – Specijalna bolnica

hotel-merkur-vrnjacka-banja

Specijalna ustanova za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“, jedan je od najstarijih smeštajnih objekata u Vrnjačkoj Banji.  Bilo da bolujete od nekih oboljenja, ili ste u potrazi za odmorom, relaksacijom, opuštanjem čula i balansom duha i tela, Hotel „Merkur“ je biser Vrnjačke Banje i pravi izbor.

Smeštaj

Hotelski kompleks sastoji se od pet smeštajnih objekata:

–          „Merkur“ Novi

–          „Šumadija lux“

–          „Šumadija“ mala

–          „Merkur“ Stari

–          „Sveti Đorđe“

Od nabrojanih smeštajnih objekata, najmodernije i najluksuznije opremljen je objekat „Merkur“ Novi, koji se proteže na sedam spratova, a sastoji se od soba kategorije „Milenijum“ i „Specijal“, luksuznih apartmana i rezidencije, ukupnog kapaciteta 368 ležaja. „Merkur“ Novi, sledi „Šumadija lux“, u čijem se sastavu nalazi 70 ležaja, razmeštenih po sobama lux kategorije. „Šumadija“ mala, u ponudi ima 31 ležaj na raspolaganju, a „Merkur“ stari 77 ležaja. Na posletku, objekat „Sveti Đorđe“, raspolaže sobama kategorije „Standard“, ukupnog kapaciteta koji broji 219 ležajeva.

„Merkur“ Novi, najbolje je opremljen od svih smeštajnih objekata. U zavisnosti od kategorije sobe, zavisi da li postoji pristup internetu, ali su sve sobe opremljene TV uređajem, kablovskim prijemom televizijskog programa, klima uređajem, telefonskom linijom i kupatilom. Lux apartmani u okviru objekta „Merkur“ Novi sastoje se od dnevne i spavaće sobe, a poseduju mini bar i pristup internetu. U okviru objekta „Merkur“ novi, nalazi se i jedna rezidencija, luksuzno opremljena. Gosti rezidencije, uživaće u dnevnom boravku sa kožnom garniturom, mini kuhinji i trpezariji, spavaćoj sobi, 2 kupatila sa đakuzijem, mini sauni, plazma TV-u,  internetu i klimi.

hoteli-merkur-vrnjacka-banja

„Merkur“ novi, opremljen je, kada je dodatni sadržaj u pitanju, restoranom, aperitiv barom, letnjom baštom, parkingom, bibliotekom, mini bioskopom, kongresnom salom za seminare,  salom ( za seminare, predavanja, prezentacije), a tu je i mogućnost iznajmljivanja bicikli, Aqua centar „Waterfall“ – bazen sa termomineralnom vodom i vodenim atrakcijama, Fitness centar „Merkur-Gym“, sauna, tepidarijum….

Sobe u objektu „Šumadija lux“, opremljene su kupatilom, televizijskim uređajem i telefonskim uređajem, a gostima je na raspolaganju i parking prostor.

U „Šumadiji“ maloj sobe poseduju ili etažno kupatilo ili etažni wc, a sobe sa etažnim WC-om imaju i TV. Situacija je ista i u „Merkuru“ starom. Sobe u „Svetom Đorđu“, skoro su renovirane, a sam objekat smešten je u prelepom prirodnom ambijentu.

Zdravstveni turizam

Moderan i savremeno opremljen Hotel „Merkur“  je centar wellness i spa terapije, kao i zdravstvenih terapija i lečenja sledećih oboljenja:

–              šećerne bolesti (dijabetes tip 1, tip 2 i komplikacije)

–              stanja posle preležane žutice,

–              bolesti žučne kese i žučnih puteva,

–              oboljenja pankreasa,

–              čira želuca i dvanaestopalačnog creva,

–              neinfektivnih oboljenja tankog i debelog creva,

–              obolenja organa za varenje,

–              stanja posle hiruškog odstranjivanja žučne kese,

–              stanja posle resekcije jednjaka, želuca i creva,

–              hronična ginekološka obolenja i sterilitet,

–              infekcije bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva,

–              kalkuloze mokraćnih puteva i funkcionalnih oboljenja,

–              reumatskih bolesti,

–              posttraumatskih stanja,

–              degenerativnih stanja.

Brz tempo modernog života, nepravilna ishrana, premalo kretanja ili pak prenaporan fizički rad, premalo sna i vremena za odmor i opuštanje, uzimaju svoj danak čovekovom zdravlju. Zbog toga zdravstveni turizam u banjama, blagotvorno deluje na ljudski organizam koristeći prirodne faktore u terapijama.

merkur-hotel

U „Merkuru“ tim od 35 lekara i specijalista, pobrinuće se za vaše zdravlje i opšte stanje Vašeg organizma. Bolnica je opremljena savremenim aparatima i poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju i prevenciji. U ponudi su i zdravstveni programi kreirani u nameri da podstaknu aktivan i zdrav život :

–          „Lečenje kao odmor“ – program BO dana

–          „Živeti sa dijabetesom“

–          „Gastro program“

–          „Za Vaše najbolje godine“- prevencija i lečenje osteoporoze

–          „Brza dijagnostika“

–          „Za pokret bez bola“

–          „Menadžerski preventivni program“,

–          „Linea Life“ – program za mršavljenje,

–          „Osmeh na dar“ – dentalni program.

„Merkur“, takođe pored zdravstvenih u ponudi ima i wellness programe i pakete i to:

–          „Wellness vikend“

–          „Romantični vikend za dvoje“

–          „Medeni mesec“

–          „Relex vikend“

–          „Kraljevski vikend“

–          „Kavifit“

Može se reći da je osnovna banjska terapija – balneoterapija. Balneoterapija, podrazumeva lečenje termomineralnim  vodama koje se može sprovoditi na više načina ( ispijanjem, kupanjem, orošavanjem itd. ), kao i peloidom ( lekovitim blatom) i lekovitim gasom. Priroda u službi zdravlja, osnovni je moto medicinskih tretmana u banji. Dejstvo ovih lekovitih faktora na ljudski organizam, je okrepljujuće i revitalizirajuće, što je i razlog za to što se sve veći broj mladih ljudi, bez zdravstvenih problema okreće banjama kao izvoru energije i odmora, potrebnih za svakodnevni život.

Od ukupno sedam termomineralnih izvora u Vrnjačkoj Banji, u „Merkuru“ se nalazi četiri:

–          „Topla voda“, spada u red alkalnih, ugljeno-kiselih homeotermi

–          „Jezero“, hipoterma

–          „Snežnik“ hladna mineralna voda

–          „Slatina“, hladna mineralna voda

Turistička ponuda

Položaj Vrnjačke Banje u srcu Srbije, razvijenost kulturnog programa u njoj i blizina velikog broja kulturno – istorijskih spomenika, čine je bogatom turističkom ponudom. Tako su za posetioce Vrnjačke Banje organizovani izleti do Goča, srpskih srednjovekovnih manastira i utvrđenja, ali i bogat kulturni program iz kojeg treba izdvojiti Veliki međunarodni vrnjački karneval, manifestaciju koju poseti između 200.000 i 300.000 hiljada turista svake godine.

U samom hotelu nalazi se se bogat wellness i relax sadržaj poput Aqua centra, Wellness centra i Fitness centra, a tu je i mogućnost iznajmljivanja bicikla.

Wellness/Peloid/Aqua/Fitness

Sjedinjavanje sa prirodom i prodiranje u njene tajne i lepote, oduvek je čoveka moglo ispuniti mirom. Dovođenje u balans duha i tela, teže je nego što izgleda, a brz život koji većina danas vodi, ne ostavlja puno vremena za brigu o sebi. U ponudi  „Merkura“ nalaze se Wellness, Peloid, Aqua i Fitness centri koji se sastoje od različitih sadržaja namenjenih upravo podsticanju ovog balansa i regeneraciji čovekove fizičke i psihičke snage.

Wellness centar „Fons Romanus“, poseduje program namenjen obnavljanju životne energije, relaksaciji i uživanju. Bazen sa termomineralnom vodom i podvodnom masažom, Kraljevsko i Kraljičino kupatilo, koji nude veću intimu i uživanje uz svetlost sveća i aromatična ulja, tursko kupatilo, sauna, različite masaže, samo su mali deo bogatog sadržaja pripremljenog u Wellness centru „Fons Romanus“.

Peloid centar „Limus Romanus“, takođe poseduje bazen sa termomineralnom vodom, kao i ekskluzivne prostorije u kojima se vrše tretmani lekovitim blatom – peloidom i najrazličitiji tipovi masaža.

Aqua centar „Waterfall“ napravljen je tako, da pruži uživanje kako termalnom vodom bogatom mineralima tako i raznim vrstama vodenih masaža. Bazen u aqua parku poseduje virpul, topove za podvodnu masažu, badi-džet, gejzir, a tu je i Fitness centar „Merkur gym“, u kojem možete uživati u fizičkim aktivnostima. Ovaj fitness centar opremljen je najsavremenijom opremom za kardio program, kao i opremom za posebne programe uz nadzor fitness instruktora.

Iz svega izloženog može se videti da je Specijalna ustanova za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“, moderno opremljeni zdravstveni i ugostiteljski objekat, sa bogatim sadržajem, wellness i spa terapijom, termalnim bazenima i zdravstvenim programom, koji vodi tim specijalista. U „Merkuru“, čini se kao da vreme stoji, dok su ti zamrznuti momenti ispunjeni uživanjem, koje kao da su ljudska čula zaboravila.

Specijalna bolnica „Merkur“
36210 Vrnjačka Banja
ul:Bulevar srpskih ratnika 11

Centrala:
+381 (0) 36 611 624
+381 (0) 36 611 625

Rezervacije:
+381 (0) 36 618 865
+381 (0) 36 611 873