Hotel Poštanski dom

hotel postanski dom vrnjacka banja

Brz život, ispunjen stresom toliko se ukorenio u svakodnevnicu modernog čoveka, da on više gotovo i da ne primećuje koliko se odvojio od prirode. Ipak, umor stigne s vremena na vreme, a godišnji odmori, za mnoge jedini trenutak predaha, nametnu pitanje kuda za odmor. Ukoliko Vam je potreban odmor i relaksacija, banje su savršen izbor. Smeštene u prirodnom ambijentu, obično na padinama planina, bogate prirodnim lekovitim faktorima koji blagotovorno deluju na organizam, izvor su revitalizirajuće energije i sveopšteg boljitka ljudskog psiho-fizičkog stanja.

Vrnjačka Banja, leži u podnožju planine Goč, dakle u centralnoj Srbiji, na nekih 200 km, južno od Beograda. Saobraćajnicama je odlično povezana sa svim delovima zemlje, te stoga i lako pristupačna. Poseduje sedam termalnih i mineralnih izvora, različite temperature i mineralnog sastava, čija su lekovita dejstva bila poznata još i starim Rimljanima. Oni su blagodeti njene vode koristili u oporavku svojih legionara, najverovatnije onih sa dunavskog limesa i iz provincije Mezije.

Danas, oko 2 milenijuma kasnije, njeni topli i mineralni izvori, kao i bogat turistički i zdravstveni sadržaj, Vrnjačku Banju učinili su najpopularnijom banjom Srbije, koja se može pohvaliti epitetom „Kraljice banjskog turizma Srbije“.

Njeni zeleni parkovi, mir, čist vazduh i mnoštvo interesantnih mogućnosti, oduševljavaju goste iz celog sveta. Zbog svega ovoga, njena ugostiteljska ponuda, rasla je zajedno sa brojem gostiju koji je posećuju, pa danas u Vrnjačkoj Banji postoji oko 15.000 registrovanih smeštajnih jedinica, čiji je broj stalno u porastu, kako bi ispunio očekivanja i potražnju. Mnoštvo hotela, apartmana, vila i kuća za odmor u kojima možete iznajmiti sobu, pružaju kvalitetnu smeštajnu uslugu i šarenolikost izbora.

Jedan od hotela, koji prefinjenošću i komforom obogaćuju banjsku ponudu je i Hotel „Poštanski dom“, smešten u, po mnogima, najlepšem delu banje. Iz parka, na koji hotel izlazi pogled obuhvata Vrnjačku Banju, lutajući preko travnjaka i bujnih krošnji parka.

O hotelu

Prošlo je oko 80 godina od momenta kada  je Lazar Stojadinović, penzionisani ministar Pošte i Telegrafa, zajedno sa svojom ženom Ankom (penzionisanom učiteljicom), rešio da osnuje humanitarno društvo. Ovo društvo je svake godine na dan Svetog Nikole, siromašnima delilo sredstva prikupljena tokom te godine. Kako su godine prolazile, tako se i ovo društvo menjalo i raslo, a danas živi u formi Hotela „Poštanski dom“, čiji je objekat zadužbina ovo dvoje plemenitih ljudi.

Zgrada Hotela „Poštanski dom“, napravljena je 1937. godine, a 1990. godine kompletno je restauirana i obnovljena. Danas ona je ugostiteljski objekat koji ispunjava sve zahteve modernog turizma. Njena spoljašnost predstavlja kombinacuju onoga što ona i jeste : spoj starog i novog. Patina kojom je rađen dobar deo objekta, u potpunosti rekonstruisana, prepliće se sa ukusno i nenametljivo uklopljenim modernim detaljima.

Smeštaj

Hotel je kapaciteta 60 gostiju, koji mogu izabrati između, sa ukusom, opremljenih soba i apartmana.

Restoran u sklopu Hotela „Poštanski dom“, kapaciteta je 120 mesta, pa takav kapacitet omogućava Hotelu da ponudi organizaciju naučnih skupova, seminara, poslovnih prezentacija, kao i različitih vidova kulturnih manifestacija.

Hotelski parking, dovoljan je za potrebe svih gostiju, a uređen park ovog hotela, nudi priliku za opuštene šetnje, razgovore i relaksaciju u brižljivo uređenom prirodnom ambijentu.

Ljubazno osoblje, učiniće sve da gostima olakša i ulepša odmor, što je još nešto čime se ovaj hotel ponosi, a u čemu gosti uživaju.

Dodatni sadržaj

Vrnjačka Banja, pored toga što je centar zdravstvenog turizma Srbije, nudi i bogatu turističku ponudu, koja se ogleda u njenom izuzetnom sadržaju. Taj sadržaj luta od izleta u centre srednjovekovne srpske države, do sportskog ribolova, poseta Kopaoniku, izleta na planini Goč, i obilju kulturnih manifestacija, od kojih neke zauzimaju važno mesto ne samo u Srbiji, već i u svetu.

Pozicija Vrnjačke Banje, odlična je za obilaženje već pomenutih centara, stare srpske države Raške. Kao gost ove izuzetne banje, možete obići utvrđenja stara više vekova poput Magliča, Koznika, Jelaka i Lazarevog grada, ali i manastire, koji su u sebi sačuvali kulturno nasleđe nekadašnje Srbije (Studenica, Ljubostinja, Žiča, Gradac i dr.). Ovi centri, nalaze se u ušuškani u bujnu prirodu centralne Srbije, u dolinama reka, na planinama i gustim šumama, te je i samo put do njih iskustvo kakvo nećete zaboraviti.

Kao zdravstveni centar, Vrnjačka Banja, ima izuzetno kvalitetnu i razvijenu ponudu svih vrsta wellness & spa usluga i tretmana. Različiti tipovi masaža (masaža čokoladom, malinama, toplim vulkanskim kamenjem, oktopod masaža, relax, antistres i dr.), tretmana, beaty paketa, uživanje u termalnim bazenima, vodenim masažama, aero masažama, sve to i mnogo više od toga, učiniće da se opustite, relaksirate i povratite harmoniju tela i duha.

Vrnjačka Banja je i kulturno mesto. Manifestacije kulture, smenjuju se jedna za drugom, a najviše ih je u letnjim mesecima, kada u trajanju od 100 dana Vrnjačka Banja postaje domaćin kulturnih svečanosti, izuzetno bogatog i promišljenog programa. Tada u Vrnjačku Banju stiže i veliki međunarodni karneval, koji ulice banje oboji šarenim bojama i ispuni ih muzikom, te će Vam se učiniti da stojite u Rio de Žaneiru. Između 200.000 i 300.000 hiljada turista iz Srbije, regiona i celog sveta dođe da uživa u ovoj grandioznoj povorci, koja na svetskoj sceni, polako postaje zaštitni znak Vrnjačke Banje.

Koji god da je razlog posete u pitanju, odmor, posao ili  zdravlje, Vrnjačka Banja ima spreman sadržaj, pa će različiti tipovi turista iz Vrnjačke banje poneti isti osećaj : zadovoljstvo i lepe uspomene.