Hotel Zvezda – turistički kongresni centar Srbije

hotel-zvezda-u-vrnjackoj-banji

Najposećenija banja Srbije, Vrnjačka Banja, u svojoj ponudi ima preko deset hotela. Veliki broj turista koji je posete tokom svake godine, uslovili su razvoj i proširenje smeštajnih kapaciteta banje koja sada broji oko 15.000 smeštajnih jedinica. Od ovih 15.000,  4.500 nalazi se u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima. Vrnjačka Banja, jedina je banja u Srbiji, koja se može pohvaliti ovako impozantnim brojem smeštajnih jedinica.

U strogom centru Vrnjačke Banje, uz njenu promenadu nalazi se Hotel „Zvezda“, ocenjen sa tri zvezdice. Ovaj hotel, raspolaže ukupnim kapacitetom od 200 kreveta, raspoređenih između jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba kao i apartmana. Za ljubitelje skijanja, može biti korisna informacija da je Hotel „Zvezda“, od skijališta udaljen 13 km.

Smeštaj

Ukupno 120 soba u Hotelu „Zvezda“, dele sa na jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Takođe, hotel raspolaže i sa tri komforna apartmana kao i 10 poluapartmana.

Sobe: Sve sobe u Hotelu „Zvezda“ opremljene su telefonom, radio uređajem, TV uređajem i satelitskim i zemaljskim prijemom televizijskog programa. Ujedno, veći deo soba, raspolaže sopstvenim terasama.

Apartmani: Hotel raspolaže sa ukupno tri prostrana apartmana, koja se sastoje od dve sobe, jedne spavaće opremljene francuskim ležajem i jedne dnevne u kojoj se nalaze 2-3 troseda na razvlačenje. Opremljeni su telefonom, radio uređajem, TV uređajem sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskih kanala i mini barovima. Svi apartmani u svom sastavu imaju terase, koje gledaju na banjsku promenadu – centar mnogobrojnih manifestacija u Vrnjačkoj Banji. Prostranost i komfor, jedni su od glavnih atributa ovih apartmana.

Poluapartmani: u hotelu se nalazi i 10 poluapartmana opremljenih telefonima, radio uređajima,  TV uređajem sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskih kanala, a svaki poluapartman ima i svoju terasu.

Dodatni sadržaj i pogodnosti

U Hotelu „Zvezda“, nalaze se dva restorana (pansion sala i kristalna dovrana), aperitiv bar, menjačnica, frizerski salon, salon za masažu, kardio-internistička i zubna ordinacija, internet kutak, trafika, letnja terasa sa pogledom na promenadu, parking i sportski centar koji obuhvata teretanu, zatvoreni bazen, saunu, kuglanu, stolove za stoni tenis i bilijar.

U okviru hotela, na recepciji, nalazi se menjačnica, a plaćanje je moguće izvršiti i sledećim platnim karticama : Master, Maerstro, Visa i Dina platne i kreditne kartice.

Restoran – pansion sala, raspolaže kapacitetom od 300 stolica. Doručak je na bazi švedskog stola, dok kada su ručak i večera u pitanju, gosti mogu da izaberu imeđu tri jela. Ova sala pogodna je i za organizovanje svečanih večera i raznih vrsta proslava.

Kristalna dvorana, je jedna od najlepših sala Vrnjačke Banje. Kapaciteta je 450 mesta, i odličan izbor za sve vrste svečanosti, proslava, promocija, a pogodna je i za svečana otvaranja skupova. Iz dvorane se izlazi na veliku terasu, sa osvežavajućim pogledom na vrnjački park i promenadu, pa gosti u svakom momentu mogu uživati u ovom prelepom pogledu. Ovde se tokom leta održavaju i razne manifestacije poput izbora za miss, maskembala, modnih revija itd, a kada padne veče goste zabavlja muzički bend uživo.

Sportski centar, Hotela „Zvezda“ pogodan je za organizovanje sportskih susreta kao i za sportske pripreme. Često je domaćin radničkih i studentskih sportskih susreta. U njemu mogu uživati gosti koji vole aktivniji odmor i rekreaciju. Sportski centar sadrži zatvoreni bazen, saunu, kuglanu, stoni tenis, bilijar, električni pikado, salon za masažu i teretanu.

Specifičnost Hotela „Zvezda“ leži u velikoj kongresnoj dvorani, koja je jedinstvena ne samo u Vrnjačkoj Banji, već i u celoj toj oblasti. Ova dvorana je kapaciteta 1.200 mesta, a po potrebi može i da se pregradi pri čemu se dobija 5 manjih sala. Opremljena je kompletnom video i audio opremom, potrebnom za održavanje kongresa i seminara, a tu je i wireless Hot spot, sa besplatnom, bežičnom internet konekcijom. Sa posebnom namenom, za sve organizacione delatnosti, hotel raspolaže i zasebnom kancelarijom, koja stoji na raspolaganju organizatorima kongresa i seminara kao sekretarijat za organizacioni odbor. Tu je i „Press centar“, koji takođe stoji na raspolaganju organizatorima različitih vrsta skupova. Press centar i sekretarijat opremljeni su pristupom internetu i zasebnim telefonski brojem, kako bi mogli u potpunosti izaći u susret potrebama organizatora.

Ova dvorana, tokom svoje istorije bila je domaćin mnogim koncertnim dešavanjima i velikim imenima domaće muzičke scene poput „Legendi“, Sanji Ilić i grupi „Balkanika“, Biljani Krstić. Tu su održavane i neke veće pozorišne predstave poput „Gospođe ministarke“, kao i mnoge svečanosti, proslave i svadbena veselja. Za učesnike već pomenutih sportskih susreta, u ovoj dvorani se organizuju svečane večere, a tokom poslednjih par godina u njoj se obično proslavi  Dan žena, kao i Nova godina. Tom prilikom u velikoj dvorani hotela „Zvezda“ gostuju popularna imena srpske estrade poput Snežane Đurišić, Ane Bekute, Saše Matića i dr.

Kada je plaćanje u pitanju, Hotel „Zvezda“ obezbedio je razne pogodnosti. Deca do dve godine smeštaj ne plaćaju, dok deca od dve do dvanaest godina popuste na smeštaj dobijaju u zavisnosti od toga, da li spavaju na posebnom ležaju, da li je njihov boravak zasnovan na punom pansionu itd. Načini plaćana su gotovinski, čekovima (na 5 jednakih mesečnih rata), Dina i Diners platnim karticama (na 3 mesečne rate) i kreditima poštanske štedionice. Preko PIO fonda penzioneri uživaju posebne pogodnosti, kada je plaćanje u pitanju.

U Vrnjačkoj Banji, postoji veliki broj mogućnosti kako za provod, tako i za mnogobrojne izlete u prirodu i posete kulturno istroijskim spomenicima kojima ovaj kraj obiluje. Kako je smeštena u srcu stare Raške, prve srpske države, tako je okružena brojnim njenim centrima poput tvrđava Maglič, Koznik i  Jelak, kao i srednjevekovnim manastirima od kojih su neki gotovo jedan milenijum stari. Tako iz Vrnjačke Banje možete otići na izlet do Studenice, Žiče, Gradca itd.

Iz Vrnjačke banje organizuju se i izleti do Kopaonika, na Podunavačkim barama moguće je baviti se sportskim ribolovom,  a tu je i nekoliko etno sela koja će dočarati ruralni, srpski, seoski ambijent. Svakako, Vrnjačka Banja je pre svega banja. U njenoj ponudi veliki je broj wellness i spa centara, koji nude veliki broj raznolikih masaža, tretmana i paketa. Uživanje u čistom prirodnom ambijentu, relaksacija i prikupljanje snage za svakodnevni, stresan život, glavni je razlog za posećivanje banje, a Vrnjačka Banja potrudila se da iz svojih prirodnih lekovitih faktora izvuče maksimum kako bi svojim gostima to i omogućila.