Najluksuzniji hotel – Aleksandar

hotel-aleksandar-u-vrnjackoj-banji

U centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda, nalazi se Vrnjačka Banja, najposećenija banja Srbije. Njena duga istorija i bogat turistički i zdravstveni sadržaj, kao i prirodni lekoviti faktori, doneli su joj titulu „ Kraljice srpskog turizma“. Velika posećenost, uslovila je razvoj ugostiteljskog kapaciteta, koji je u stalnom porastu. Trenutno Vrnjačka Banja raspolaže sa 15.000 smeštajnih jedinica i to:

–          oko 4.500 smeštajnih jedinica  u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima

–          850 ležaja u okviru Specijalne ustanove za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“.

–          oko 10.000 smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti

 

Iz priloženog je jasno, da ako odlučite da posetitie Vrnjačku Banju, na raspolaganju će Vam biti veliki izbor, raznovrsnog smeštaja. Ta raznovrsnost ogleda se u ceni, tipu smeštaja, dodatnom sadržaju, kao i načinu na koji je uređen enterijer ugostiteljskog objekta. Neki su bliže jezgru banje, neki nešto dalje od njega, a Hotel „Aleksandar“ nalazi se u podnožju crkvenog brda dakle- u centru.

O hotelu

Hotel „Aleksandar“ spada u poseban tip hotela. Naime, ovaj ugostiteljski objekat isprva je bio privatna vila, što će reći da njegova prvobitna namena nije bila ugostiteljska.  Godine 1929, porodica Živadinović, dala je da se u Vrnjačkoj Banji sagradi luksuzna vila, čija se arhitektura ugleda na parski stil gradnje toga vremena. Tako je izgrađena Vila „Živadinović“, današnji Hotel „Aleksandar“. Vila „Živadinović“, bila je centar okupljanja aristokrata, koji su u predratnu Vrnjačku Banju doneli zapadnjački duh.

Hotel „Aleksandar“, danas, se nalazi između parka i niza živopisnih zgrada koje nazivaju „Vrnjački Monmartr“. Nekadašnja Vila „Živadinović“, postala je jedan od najprestižnijih i najlepših hotela Vrnjačke Banje.

U saradnji sa “Zavodom za Zaštitu Spomenika Kulture” u Kraljevu, izvršena je potpuna rekonstrukcija objekta, koji je zadržao nekadašnji stil i autentičan izgled iz vremena nastanka vile.

U sastavu hotela nalaze se kafe-poslastičarnica, restoran, piano bar, kamin salon, spa centar, room servis, sala za sastanke, parking prostor.

Smeštaj

Hotel „Aleksandar“, raspolaže sa ukupno 50 smeštajnih jedinica. Luksuzno opremljen sastoji se iz četiri apartmana (jedan de lux i tri junior apartmana) i 19 soba.

Tokom 2008. i 2009. godine većina soba i apartmana je renovirano.

Opremljenost soba i apartmana: Sve sobe i apartmani poseduju LCD TV uređaj sa kablovskim prijemom televizijskog programa ( preko 50 kanala ), telefon sa direktnim biranjem brojeva, kao i mini bar, u kome se nalazi veliki izbor različitih napitaka. TV set je gostima na raspolaganju i u spavaćoj i u dnevnoj sobi, a iako ne sve, većina soba poseduje sopstveni balkon.

 

Konferencijske usluge

Hotel „Aleksandar“ poseduje salu za sastanke, smeštenu u prijatnom ambijentu zastakljene bašte sa pogledom na park. Sala je pogodna za održavanje seminara, sastanaka, poslovnih promocija i ručkova, edukacija, treninga, koktela, banketa i sličnih skupova koji mogu brojati maksimum do 70 osoba. Po želji klijenata, Hotel „Aleksandar“ ima spreman i ketering tim, koji gostima stoji na raspolaganju.

Do sada su konferencijsku salu Hotela „Aleksandar“, koristila mnoga ministarstva Srbije (Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstvo ekonomije Republike Srbije i dr.), banke (Intesa, Aik),  ambasade  ( Kina, Japan, Belgija, danska i dr.), kao i razna privredna preduzeća (Delta Maxi, Delta Sport, Duvanska Industrija Niš, Eko Racing Team, Energoprojekt – Entel, Filip Travel Beograd i dr.).

Spa & Sport

Hotel „Aleksandar“, u svojoj ponudi ima i nedavno renovinarani „Aleksandar spa centar“, koji sadrži mali turbo džet bazen, tepidarijume, djakuzi kadu, rusku banju, infra-red saunu i veliki izbor masaža i tretmana tela.

U „Aleksandar spa centru“, možete se opustiti i u ravnotežu dovesti duh i telo. Interesantna je činjenica da su turbo džet bazen, djakuzi kada, kao i tepidarijumi, smešteni na poslednjem spratu hotela, u zastakljenom delu, pa pored svega, možete uživati i u osećaju lebdenja nad banjom.

U ponudi je i veliki izbor beauty paketa, koji su prilagodljivi individualnim potrebama gostiju. Za beauty tretmane zadužena je kozmetička kuća „Afrodita“, sa kojom je Hotel „Aleksandar“ u saradnji.

Na svega tri kilometra od hotela nalazi se sportski kompleks, ušuškan u zelenilu poslovne zgrade Modne kuće „Todor“. Osoblje Hotela, rado će Vam organizovati prevoz do ovog sportskog kompleksa, gde možete uživati u otvorenom bazenu, tensiskom terenu i terenu za mini fudbal. Prijatno okružen uređenim travnjacima i bujnim zelenilom,  ovaj mali sportski kompleks u svom sastavu ima i jezero sa labudovima, a pruža i sjajne mogućnosti za aktivan odmor.

Osim ovoga, u blizini Hotela, u samom banjskom parku, u okviru vlasništva kompanije „Todor“, nalaze se još dva teniska terena na raspolaganju gostima.

Kafe/poslastičarnica/restoran

U nivou lobija smeštena je kafe-poslastičarnica „Aleksandar“, koja će gostima obuzeti čula najkreativnijim delikatesima internacionalnog poslastičarstva. Tu je moguće izabrati između velikog broja kolača i pita, izrađenih po originalnoj italijanskoj i bečkoj recepturi. Kafe – poslastičarnica „Aleksandar“, za svoje goste u ponudi ima i domaći sladoled, koji proizvodi po licenci poznatog italijanskog proizvođača sladoleda. Kafe – poslastičarnica poseduje sopstvenu terasu sa pogledom na uređeni hotelski vrt, na kojoj tokom popodnevnog odmora možete popiti neki od toplih ili hladnih napitaka iz njene bogate ponude.

Restoran “Giardino”, smešten je u prizemlju i oplemenjen baštom, na koju se nastavlja savršeno uređeni travnjak. U ovom restoranu, majstori kulinarstva za goste pripremaju veliki broj nacionalnih i italijanskih specijaliteta, koji se mogu začiniti nekim stranim ili domaćim vinom iz dobro opremljenog vinskog podruma restorana. Interesantan je jelovnik, koji se sastoji od jela, spreljenih u kombinaciji srpske i italijanske kuhinje, pa gosti mogu uživati u tradicionalnim srpskim jelima spremljenim na inovativan način. Restoran pruža osećaj topline i intime, a u ovom prijatnom ambijentu, po želji gostiju, Hotel „Aleksandar“, spreman je i da organizuje nastupe i gostovanja različitih muzičkih izvođača.

Dodatni sadržaj

Položaj Vrnjačke Banje na teritoriji stare srpske države Raške, učinio ju je pogodnom polaznom tačkom za obilaske kulturno istorijskih spomenika iz perioda srednjovekovne Srbije. Hotel će za Vas organizovati izlete do obližnjih manastira (Studenica, Žiča, Ljubostinja, Gradac i dr.), a mogući su i izleti do srednjovekovnih utvrđenja (Maglič, Koznik, Jelak, Lazarev grad i dr.).

Goč, planina koja se uzdiže iznad Vrnjačke Banje, pogodna je za razlčite vrste izleta i uživanja u prirodi. Hotel „Aleksandar“,  za Vas, može organizovati izlet do Goča, kao i ručak na samom Gočkom ribnjaku.

Leti, Vrnjačka Banja, liči na košnicu kulturnih dešavanja. Vrnjačke svečanosti traju čak 100 dana, tokom kojih se smenjuju najrazličitiji kulturni programi i manifestacije. Najpoznatija manifestacija ovog tipa je Veliki međunarodni karneval, koji u Vrnjačku Banju iz godine u godinu dovodi između 200.000 i 300.000 posetioca.

Bogat sportski, turistički i zdravstveni sadržaj, veliki broj kulturnih dešavanja, mogućnost raznolikih izleta, uživanja, opuštanja i odmora, sve to nude Vam Vrnjačka Banja i Hotel „Aleksandar“.