Hotel Breza najpoznatiji hotel u Vrnjačkoj Banji

Hotel-Breza-u-vrnjackoj-banji

U Vrnjačkoj Banji, proglašenoj „Kraljicom srpskog turizma“, nalazi se Hotel „Breza“, jedan od najatraktivnijih ugostiteljskih objekata na prostoru Srbije. Vrnjačka Banja je najposećenija banja u zemlji, a poverenje gostiju zavredila je kako snažnim prirodnim, lekovitim faktorima, tako i bogatim kulturnim i turističkim sadržajem.

Lako pristupačna iz svih delova Srbije, povezana mnoštvom saobraćajnica, ona uživa u velikoj posećenosti, najizrazitijom leti kada je tokom Vrnjačkog karnevala, poseti između 200.000 i 300.000 turista. Vrnjačku Banju njen uspeh, prepoznatljivost i popularnost nisu uspavali, naprotiv, ona uporno radi na sebi, unapređujući kvalitet svoje usluge i ponude. Aktuelni broj od 15.000 smeštajnih jedinica, kojima Vrnjačka Banja raspolaže, neprestano je u porastu kako bi zadovoljio potražnju. Veliki broj hotela, apartmana i vila nadmeće se u dobrom ukusu i kvalitetu ponude, pa je jasno da prepoznatljivo ime u takvim okolnostima nije lako izboriti. Međutim Hotel „Breza“, uspeo je u tome i ponosan je na svoje dobro poznato ime.

O hotelu

Hotel se nalazi u strogom centru Vrnjačke Banje, ušuškan između cvetnih aleja i travnatih površina. zelene površine koje ga okružuju dodatan su ukruas ovom hotelu, koji neguje tradiciju banjskog turizma i svega što on podrazumeva.

U neposrednoj blizini hotela, na svega par minuta lagane šetnje, nalazi se više  toga vrednog pažnje i pomena. Tu su:  Zamak kulture (300m), četiri termomineralna izvora (200-500m), Rimski izvor iz II veka (300m), tenisko igralište (200m), tržni centar (300m), otvoreni olimpijski bazen (300m).

Hotel „Breza“, već 35 godina, ugošćava turiste iz celog sveta. Projektovan je i izgrađen tako da zadovoljava sve uslove modernog hotelijerstva, a do sada je ugostio oko 600.000 gostiju i kroz njih 2.800.000 noćenja.

Po mnogim istraživanjima Hotel „Breza“ je najtraženiji i najpopularniji banjski ugostiteljski objekat. Tokom proleća njegovi najčešći gosti su poslovni ljudi, koji u hotelu borave na raznim kongresima, skupovima i sastancima, dok je leti oaza porodičnog odmora, obogaćenog zabavnim i kulturnim sadržajem. Kada nastupi zima, gost je mnogim đacima, a novogodišnji termini uvek su prodati u napred, jer je Hotel „Breza“, poznat po nezaboravnoj novogodišnjoj noći.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, hotel je ocenilo sa 3 zvezdice.

Smeštaj

Hotel „Breza“, raspolaže sa 150 smeštajnih jedinica, i gotovo 300 kreveta u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve smeštajne jedinice poseduju TV uređaj sa satelitskim prijemom televizijskih kanala kao i internim programom, prostrana moderna kupatila u čijem sastavu su duboke kade i bide, kao i telefon sa direktnim biranjem.

Polovina smeštajnih jedinica opremljena je mini frižiderom, a trećina mobilnim klima uređajem. Od skoro je u ponudi i korišćenje klima uređaja u smeštajnim jedinicama uz simboličnu novčanu doplatu. Smeštajne jedinice u zavisnosti od položaja u objektu gledaju na promenadu, banjski park, kao i planinu Goč.

Hotel „Breza“ prostire se na 6 etaža, i raspolaže sa dva moderna lifta, pa tokom vožnje njima možete uživati u muzici, a obezbeđen je i audio kontakt sa recepcijom.

Restoran

Veliki restoran u sklopu Hotela, raspolaže impozantnim brojem mesta (njih 400). Osnovna usluga u Hotelu je polupansion koji može obuhvatati ili doručak i večeru ili doručak i ručak. Kada je pansion u pitanju potrebna je posebna doplata. Svi obroci u hotelu su na bazi švedskog stola.

Takođe u sklopu hotela nalaze se aperitiv bar, u kome gosti mogu popiti neki od toplih ili hladnih napitaka, poslastičarnica sa velikim izborom kolača i sopstvenom terasom, kafana sa jelima domaće i strane kuhinje, a tu je i terasa hotela, za koju mnogi kažu da je najlepša u Vrnjačkoj Banji.

Tokom večernjih časova, muzičari i orkestri, za goste stvaraju prijatnu atmosferu u restoranu ili na terasi Hotela.

Ostali sadržaj

Hotel je za svoje goste, i za njihove različite potrebe obezbedio i internet caffe, salu za stoni tenis, diskoteku za ekskurzije, saunu i zatvoreni poluolimpijski bazen, koji upotpunjuju sadržaj Hotela „Breza“. Da upotpuni odmor svojih gostiju hotel je  obezbedio i prodavnicu suvenira, moderan frizerski salon, veliki parking i zatvorenu garažu.

U Vrnjačkoj Banji, Hotel „Breza“ je najtraženiji objekat za kongresni turizam. U njemu se na godišnjem nivou organizuje oko 200 različitih tipova skupova:  simpozijuma, kongresa, seminara, sportskih susreta, stručnih predavanja, slikarskih kolonija i drugih vrsta grupnih poseta. Učesnicima je na raspolaganju više višenamenskih sala, koje raspolažu kapacitetima od 50 do 200 mesta. To su :

-Banket sala

– Mala sala

– Dnevna sala

– Glass sala

Za učesnike je obezbeđena kompletna tehnička oprema (video bim, lap top, ozvučenje) neophodna za održavanje seminara, kongresa i drugih sličnih skupova.

Medicinska usluga

Za goste Hotela „Breza“,obezbeđen je i medicinski paket, u saradnji sa Specijalnom bolnicom „Merkur“. U ovaj paket, od medicinskih usluga ulazi:

–           Banjski list

–           lekarski pregled (prvi i kontrolni)

–           pijenje svih mineralnih i termomineralnih voda

–          kupanje u termomineralnoj vodi u kadama i bazenima

–          inhaliranje termimineralnom vodom

–          klizme terminineralnom vodom

–          vaginalno orošavanje i ispiranje termimineralnom vodom

–          pregled specijaliste (fizijatra)

Nagrade i priznanja

Hotel „Breza“ je tokom 35 godina svog postojanja, osvojio brojne turističke i ugostiteljske nagrade, koje su dokaz kvaliteta i to:

–          Banjski cvet  ’91

–          Najbolji hotel u Srbiji

–          Zlatna povelja ’97

–          Najbolji hotel u SRJ

–          Najbolji hotel 2001 – TSC  Vrnjačka Banja

–          Najbolji hotel u Vrnjačkoj Banji – TSC  Vrnjačka Banja

–          Zlatno turističko srce ’02

–          Najuspešniji ugostiteljski objekat u SRJ i Republici Srpskoj 2002

–          Turistička prizma ’03 za novi kvalitet u turizmu

–          Zlatna medalja ’03

–          Šampion kvaliteta u grupi hoteli 2003

Dodatni sadržaj

Kako je Vrnjačka Banja, smeštena u centralnoj Srbiji, delu nekadašnje srpske države Raške, iz nje je moguće posetiti mnoge centre, ove istorijske države. Utvrđenja poput Magliča, Rasa, Brvenika, Jelaka i Lazarevog grada, nešto je što ne treba propustiti.

Kada su u pitanju srednjovekovni manastiri, Hotel „Breza“, organizuje izlete i ture do njih. Ovi kulturni centri srednjovekovne Srbije, prkose vremenu, i godišnje okupljaju veliki broj turista čuvajući istorijsko nasleđe i slike prohujalih vekova. Kao gost Vrnjačke Banje možete posetiti manastire poput Studenice, Žiče, Ljubostinje, Gradca, ali i mnoge druge.

Hotel „Breza“, organizuje i  izlete do planine Goč, u čijem se podnožju nalazi  Vrnjačka Banja. Takođe, za goste može isplanirati i izlet do najpopularnijeg  planinskog turističkog centra Srbije – Kopaonika.

Od proleća do kraja leta, Vrnjačka Banja, za svoje goste organizuje niz manifestacija i kulturnog sadržaja. Vrnjačke kulturne svečanosti, donose 100 dana kvalitetnog programa za svačiji ukus. Na letnjim pozornicama Vrnjačke Banje tada se smenjuju koncerti, predstave, filmski festivali, i mnogo šta drugo vredno prisustvovanja. Najposećenija i najgrandioznija manifestacija u okviru ovih 100 dana leta je Veliki međunarodni karneval, koji okupi učesnike i turuste iz cele Srbije, regiona i sveta. Karneval svake godine okupi između 200.000 i 300.000 ljudi, i definitivno je nešto što ne treba propustiti.

Bilo da putuje zbog posla, odmora, rekreacije ili zdravlja, Vrnjačka Banja i Hotel „Breza“, stoje Vam na raspolaganju. Zajedno ispuniće očekivanja i prohteve i najzahtevnijeg turiste.