Hoteli u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja ima veliku ponudu kvalitetnih i jeftinih hotela. Na ovoj strani upoznaćete se sa banjskim hotelima. Naravno tu su i skupi hoteli za najizbirljivije goste.

Hotel Zvezda – turistički kongresni centar Srbije

hotel-zvezda-u-vrnjackoj-banji

Najposećenija banja Srbije, Vrnjačka Banja, u svojoj ponudi ima preko deset hotela. Veliki broj turista koji je posete tokom svake godine, uslovili su razvoj i proširenje smeštajnih kapaciteta banje koja sada broji oko 15.000 smeštajnih jedinica. Od ovih 15.000,  4.500 nalazi se u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima. Vrnjačka Banja, jedina je banja u Srbiji, koja se može pohvaliti ovako impozantnim brojem smeštajnih jedinica.

U strogom centru Vrnjačke Banje, uz njenu promenadu nalazi se Hotel „Zvezda“, ocenjen sa tri zvezdice. Ovaj hotel, raspolaže ukupnim kapacitetom od 200 kreveta, raspoređenih između jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba kao i apartmana. Za ljubitelje skijanja, može biti korisna informacija da je Hotel „Zvezda“, od skijališta udaljen 13 km.

Smeštaj

Ukupno 120 soba u Hotelu „Zvezda“, dele sa na jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Takođe, hotel raspolaže i sa tri komforna apartmana kao i 10 poluapartmana.

Sobe: Sve sobe u Hotelu „Zvezda“ opremljene su telefonom, radio uređajem, TV uređajem i satelitskim i zemaljskim prijemom televizijskog programa. Ujedno, veći deo soba, raspolaže sopstvenim terasama.

Apartmani: Hotel raspolaže sa ukupno tri prostrana apartmana, koja se sastoje od dve sobe, jedne spavaće opremljene francuskim ležajem i jedne dnevne u kojoj se nalaze 2-3 troseda na razvlačenje. Opremljeni su telefonom, radio uređajem, TV uređajem sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskih kanala i mini barovima. Svi apartmani u svom sastavu imaju terase, koje gledaju na banjsku promenadu – centar mnogobrojnih manifestacija u Vrnjačkoj Banji. Prostranost i komfor, jedni su od glavnih atributa ovih apartmana.

Poluapartmani: u hotelu se nalazi i 10 poluapartmana opremljenih telefonima, radio uređajima,  TV uređajem sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskih kanala, a svaki poluapartman ima i svoju terasu.

Dodatni sadržaj i pogodnosti

U Hotelu „Zvezda“, nalaze se dva restorana (pansion sala i kristalna dovrana), aperitiv bar, menjačnica, frizerski salon, salon za masažu, kardio-internistička i zubna ordinacija, internet kutak, trafika, letnja terasa sa pogledom na promenadu, parking i sportski centar koji obuhvata teretanu, zatvoreni bazen, saunu, kuglanu, stolove za stoni tenis i bilijar.

U okviru hotela, na recepciji, nalazi se menjačnica, a plaćanje je moguće izvršiti i sledećim platnim karticama : Master, Maerstro, Visa i Dina platne i kreditne kartice.

Restoran – pansion sala, raspolaže kapacitetom od 300 stolica. Doručak je na bazi švedskog stola, dok kada su ručak i večera u pitanju, gosti mogu da izaberu imeđu tri jela. Ova sala pogodna je i za organizovanje svečanih večera i raznih vrsta proslava.

Kristalna dvorana, je jedna od najlepših sala Vrnjačke Banje. Kapaciteta je 450 mesta, i odličan izbor za sve vrste svečanosti, proslava, promocija, a pogodna je i za svečana otvaranja skupova. Iz dvorane se izlazi na veliku terasu, sa osvežavajućim pogledom na vrnjački park i promenadu, pa gosti u svakom momentu mogu uživati u ovom prelepom pogledu. Ovde se tokom leta održavaju i razne manifestacije poput izbora za miss, maskembala, modnih revija itd, a kada padne veče goste zabavlja muzički bend uživo.

Sportski centar, Hotela „Zvezda“ pogodan je za organizovanje sportskih susreta kao i za sportske pripreme. Često je domaćin radničkih i studentskih sportskih susreta. U njemu mogu uživati gosti koji vole aktivniji odmor i rekreaciju. Sportski centar sadrži zatvoreni bazen, saunu, kuglanu, stoni tenis, bilijar, električni pikado, salon za masažu i teretanu.

Specifičnost Hotela „Zvezda“ leži u velikoj kongresnoj dvorani, koja je jedinstvena ne samo u Vrnjačkoj Banji, već i u celoj toj oblasti. Ova dvorana je kapaciteta 1.200 mesta, a po potrebi može i da se pregradi pri čemu se dobija 5 manjih sala. Opremljena je kompletnom video i audio opremom, potrebnom za održavanje kongresa i seminara, a tu je i wireless Hot spot, sa besplatnom, bežičnom internet konekcijom. Sa posebnom namenom, za sve organizacione delatnosti, hotel raspolaže i zasebnom kancelarijom, koja stoji na raspolaganju organizatorima kongresa i seminara kao sekretarijat za organizacioni odbor. Tu je i „Press centar“, koji takođe stoji na raspolaganju organizatorima različitih vrsta skupova. Press centar i sekretarijat opremljeni su pristupom internetu i zasebnim telefonski brojem, kako bi mogli u potpunosti izaći u susret potrebama organizatora.

Ova dvorana, tokom svoje istorije bila je domaćin mnogim koncertnim dešavanjima i velikim imenima domaće muzičke scene poput „Legendi“, Sanji Ilić i grupi „Balkanika“, Biljani Krstić. Tu su održavane i neke veće pozorišne predstave poput „Gospođe ministarke“, kao i mnoge svečanosti, proslave i svadbena veselja. Za učesnike već pomenutih sportskih susreta, u ovoj dvorani se organizuju svečane večere, a tokom poslednjih par godina u njoj se obično proslavi  Dan žena, kao i Nova godina. Tom prilikom u velikoj dvorani hotela „Zvezda“ gostuju popularna imena srpske estrade poput Snežane Đurišić, Ane Bekute, Saše Matića i dr.

Kada je plaćanje u pitanju, Hotel „Zvezda“ obezbedio je razne pogodnosti. Deca do dve godine smeštaj ne plaćaju, dok deca od dve do dvanaest godina popuste na smeštaj dobijaju u zavisnosti od toga, da li spavaju na posebnom ležaju, da li je njihov boravak zasnovan na punom pansionu itd. Načini plaćana su gotovinski, čekovima (na 5 jednakih mesečnih rata), Dina i Diners platnim karticama (na 3 mesečne rate) i kreditima poštanske štedionice. Preko PIO fonda penzioneri uživaju posebne pogodnosti, kada je plaćanje u pitanju.

U Vrnjačkoj Banji, postoji veliki broj mogućnosti kako za provod, tako i za mnogobrojne izlete u prirodu i posete kulturno istroijskim spomenicima kojima ovaj kraj obiluje. Kako je smeštena u srcu stare Raške, prve srpske države, tako je okružena brojnim njenim centrima poput tvrđava Maglič, Koznik i  Jelak, kao i srednjevekovnim manastirima od kojih su neki gotovo jedan milenijum stari. Tako iz Vrnjačke Banje možete otići na izlet do Studenice, Žiče, Gradca itd.

Iz Vrnjačke banje organizuju se i izleti do Kopaonika, na Podunavačkim barama moguće je baviti se sportskim ribolovom,  a tu je i nekoliko etno sela koja će dočarati ruralni, srpski, seoski ambijent. Svakako, Vrnjačka Banja je pre svega banja. U njenoj ponudi veliki je broj wellness i spa centara, koji nude veliki broj raznolikih masaža, tretmana i paketa. Uživanje u čistom prirodnom ambijentu, relaksacija i prikupljanje snage za svakodnevni, stresan život, glavni je razlog za posećivanje banje, a Vrnjačka Banja potrudila se da iz svojih prirodnih lekovitih faktora izvuče maksimum kako bi svojim gostima to i omogućila.

Nosilac turizma u Vrnjačkoj Banji – Hotel Fontana

hotel fontana vrnjacka banja

U podnožju planine Goč, prekrivene četinarskim i bukovim šumama, leži Vrnjačka Banja, banjska leoptica Srbije. Na svega 200 km, južno od Beograda, lako pristupačna sa svih strana, tokom gotovo jednog i po veka duge lečilišne tradicije ova banja uspela je da postane najposećenija banja Srbije. Blizina mnogih kulturno istorijskih spomenika, sedam termomineralnih izvora, bogat zdravstveni i turistički sadržaj, mnoštvo kulturnih manifestacija, predstavljaju bogatstvo ove banje, koju najčešće opisuju laskavom titulom „Kraljice srpskog turizma“.

Izuzetna posećenost ove banje, uslovila je veliki izbor smeštaja i smeštajnih objekata, pa Vrnjačka Banja danas broji oko 15.000 smeštajnih jedinica, dok je ovaj broj neprestano u porastu. Smeštajni  kapaciteti raspoređeni su između nekoliko tipova ugostetiljskih objekta, a ta podela približno izgleda ovako:

 •           oko 4.500 smeštajnih jedinica  u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima
 •           850 ležaja u okviru Specijalne ustanove za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“.
 •           oko 10.000 smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti

Mnoštvo hotela, apartmana, vila i soba stoji u ponudi velikom broju turista koji dolaze da posete Vrnjačku Banju kako iz cele Srbije, tako i regiona, pa i sveta. Izbor je velik i pogodan za svačiji budžet, što je samo još jedna prednost ovog bisera banjskog turizma Srbije.

O Hotelu Fontana

Sagrađen 1965 godine, Hotel „Fontana“ je prvi moderan hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji. Dograđivan, renoviran i dodatno adaptiran 1975. godine, hotel je pratio promene trendova i izašao u susret zahtevima modernih turista. Stil gradnje karakterističan je za šesdesete i sedamdesete godine 20. veka. Hotel raspolaže kapacitetom od 500 kreveta, koji su raspoređeni između soba i apartmana, u potpunosti ili delimično renoviranih.

Od centra banjske promenade, tj. glavnog banjskog šetališta Hotel „Fontana“ udaljen je svega jedan minut lagane šetnje, dakle nekih 50 metara, a za goste hotela, obezbeđen je prostrani parking, ukoliko u posetu banji dolaze sopstvenim vozilom. Od skijališta, Hotel „Fontana“, udaljen je svega 13 km.

Smeštaj

Hotel „Fontana“ raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i apartmanima. Sobe su klimatizovane, poseduju fen, telefon, radio aparate,klima uređaj, a većina soba i svi apartmani poseduju mini bar, TV uređaj, satelitski i zemaljski prijem televizijskog programa. Osoblje je  gostima  na raspolaganju 24 h.

Renovirane sobe: Kada su sobe u pitanju u ponudi ima ukupno 85, u potpunosti renoviranih soba. Ove renovirane sobe, opremljene su novim sanitarijama, novim nameštajem i TV uređajima sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskog programa. Većina renoviranih soba poseduje mini bar.

Delimično renovirane sobe: Delimično renoviranih soba ima ukupno 33, i one se nalaze na četvrtom spratu Hotela „Fontana“. U delimično renoviranim sobama promenjeni su etisoni, zavese, a nameštaj je repariran. Sobe su okrečene, a većina ih je dobila i nove TV uređaje. U sobama je takođe nova posteljina (jastučnice, prekrivači..). Ono što u ovim sobama nije renovirano jesu kupatila.

Nerenovirane sobe: Nerenoviranih soba ukupno ima 136 i nalaze se na prva tri sprata hotela. Sve nerenovirane sobe imaju svoje kupatilo, dok su samo neke opremljene televizijskim uređajima.

Apartmani:Hotel „Fontana“ u svojoj ponudi ima i 10 u potpunosti renoviranih apartmana, opremljenih novim nameštajem, TV uređajima sa zemaljskim i satelitskim prijemom televizijskog programa, kao i mini barovima. Apartmani se sastoje od u potpunosti novih kupatila i dve sobe od kojih je jedna spavaća soba sa francuskim ležajem, a druga dnevna soba u kojoj se nalazi dvosed ili trosed na razvlačenje.

Dodatni sadržaj

Od dodatnog sadržaja Hotel „Fontana“ raspolaže pansionskim restoranom, glavnom restoranskom salom, aperitiv barom, velikom letnjom terasom i termalnim bazenom.

Pansionski restoran raspolaže maskimalnim kapacitetom od 200 mesta, a sala je pogodna i za organizovanje manjih radnih sastanaka i skupova.

Glavna restoranska sala raspolaže sa 450 mesta, a pogoduje i organizaciji svih vrsta svečanosti, proslava, kao i promocija. Ova sala može poslužiti i kao konferencijska sala, jer u njoj postoje mogućnosti organizovanja radnih i poslovnih skupova, kao i seminara.

Aperitiv bar smešten je u holu recepcije, a gostima je na raspolaganju tokom celog dana, pa se oni tu mogu osvežiti različitim vrstama toplih i hladnih napitaka.

Letnja terasa sa prelepim pogledom na banjski park, može se pohvaliti svojom prostranošću i činjenicom da predstavlja sjajno mesto za odmor i relaksaciju.

Hotelski bazen je bazen zatvorenog tipa. Termomineralna voda u njemu spada u hipoterme, bogata je magnezijumom, a njena temperatura iznosi 26 ᵒC.

Vrnjačka Banja pogodna je polazna tačka za posetu brojnih kulturno-istorijskih spomenika kojima ovaj kraj obiluje. Vrnjačka Banja nalazi se u staroj Raškoj i s obzirom na tu okolnost iz nje je moguće posetiti ostatke mnogih centara prve srpske države. Tu su tvrđave Maglič, Brvenik, Lazarev grad, Koznik, Jelač i dr, a osim tvrđava ovaj kraj obiluje i mnoštvom srednjevekovnih manastira. Tako kao gost Vrnjačke banje ne propustite obilazak manastira Studenice, Žiče, Ljubostinje, Gradca itd.

Bujna priroda koja okružuje Vrnjačku Banju, pogodna je za šetnje i izlete, a iz Vrnjačke Banje postoje i organizovani izleti do Kopaonika, dok su otvorene i mogućnosti za bavljene sportskim ribolovom, posetu etno selima, putevima vina…

Zimi kao gost Vrnjačke Banje možete uživati u skijanju i zimskim sportovima, a ako je posetite leti, oduševiće Vas njen bogat kulturni program pod imenom „Vrnjačke kulturne svečanosti“, koji tokom svojih 100 dana trajanja, najšarenijim bojama oslikava ulice ove banje.

Širom Vrnjačke Banje nalaze se brojni wellness i spa centri, u koje možete naknadno otići i uživati u impozantnom broju raznolikih masaža koje možete izabrati, ili tretmanima peloidom ( lekovitim blatom). Kao gost Hotela „Fontana“ bićete u centru zbivanja, ali ćete ujedno pronaći i svoju oazu mira u kojoj možete odmoriti, opustiti se i povratiti snagu.

Wellness & fitness centar – Garni Hotel Kralj

Hotel Kralj vrnjacka banja

Lečilišna tradicija Vrnjačke Banje, svoje korene ima još u davnoj antici, kada su je posećivali rimski legionari, kako bi se oporavili od rana i povreda zadobijenih tokom ratovanja.Uz uspone i padove, zaboravljanja i ponovna otkrivanja, ponovo je otvorena u 19. veku, kada je njen put do najpopularnijeg banjskog lečilišta Srbije započeo. Danas, ona je najposećenija banja Srbije, koja se može pohvaliti najraznovrsnijim smeštajem i najbogatijim smeštajnim kapacitetom, među banjama Srbije. Broji 15.000 smeštajnih jedinica od kojih:

 •           oko 4.500 smeštajnih jedinica  u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima
 •           850 ležaja u okviru Specijalne ustanove za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“.
 •           oko 10.000 smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti

Izuzetnu razvijenost ove banje, uslovilo je više toga, počev od izuzetnih prirodnih lekovitih faktora i čak sedam termalnih i mineralnih izvora, zatim njen pogodan geografski položaj, koji je uslovio kako laku pristupačnost tako i predivno prirodno okruženje, blizina mnogih kulturno istorijskih spomenika, ostataka iz vremena prve srpske džave Raške, mnoštvo kulturnih manifestacija koje privlače turiste iz celog sveta, mogućnosti za bavljenje sportom itd. Sve ovo njene su specifičnosti, koje je oslikavaju za mnoge prepoznatljivim bojama.

Raznolikost smeštaja, deo je njene primamljivosti, jer u Vrnjačkoj Banji, sasvim sigurno, možete naći pravi izbor za sebe. Idealno osmišljen i uređen prostor Vas čeka u njenoj velikoj ponudi smeštajnih jedinica, a dobra vest je da kada su cene u pitanju u Vrnjačkoj Banji cene smeštaja izuzetno variraju, pa u rasponu od 6 do 100 eura za noćenje, može se reći da svako može naći nešto za sebe.

Veliki izbor hotela najrazličitijih sadržaja, stepena opremljenosti i namena, čeka Vas da ih pronađete. Jedan od tih hotela, je hotel „Kralj“, ocenjen sa 4*, koji je primarno poslovnog tipa, ali poseduje i obogaćenu ponudu za turiste, koji tu dolaze da bi uživali.

O hotelu

Na samom ulazu u strogi centar Vrnjačke Banje, kod kružnog toka, nalazi se Hotel „Kralj“. Osmišljen i uređen tako da zadovolji zahteve poslovnih gostiju, svoju ponudu je proširio i na turiste koji u Vrnjačku Banju dolaze radi odmora. Ovaj hotel je pre svega Garni hotel ili drugim rečima hotel baziran na „bed & braekfast“ usluzi. Ipak gostima je omogućio i uslugu punog pansiona ili posebne doplate za obroke.

Sastoji se od sedam apartmana, jedne jednokrevetne sobe i 13 dvokrevetnih soba.

Smeštaj

Smeštaj je opremljen tako da odgovara zahtevima i najzahtevnijeg gosta. Opremljen vrhunskim nameštajem, brižljivo odabranim i uklopljenim, učiniće da se gosti osete prijatno, a mnoštvo detalja, unose toplinu i dobar ukus u prostrane smeštajne jedinice.Funkcionalnost, takođe nije zanemarena.

Apartmani:  Sedam apartmana koji se nalaze u sastavu Hotela „Kralj“, dele se na dva E-LUX apartmana, dva LUX apartmana i tri studia.  Od kuhinje u potpunosti opremljene kvalitetnim elementima, sadržajnog kupatila opremljenog tuš kabinom sa masažerima, do luksuzne spavaće sobe, LCD televizora sa kablovskim prijemom televizijskog programa i ADSL priključka, gostima ništa neće nedostajati. E-LUX apartmani poseduju fen aparate, kao i svoj đakuzi.

Svi apartmani poseduju francuske i pomoćne ležajave,  a pogodni su za smeštaj do pet osoba. Prirodni ambijent posebno je naglašen terasama, sa kojih se pruža pogled na Vrnjačku reku ili ulaz u banju.

Sobe: Trinaest dvokrevetnih i jedna jednokrevetna soba, takođe su opremljene tako da ispune sve zahtevne standarde moderne ugostiteljske usluge. Poseduju francuske ili odvojene ležajeve, LCD TV sa kablovskim prijemom televizijskog programa, ADSL internet konekciju, pomoćni ležaj, radni sto i kompletno opremljeno kupatilo.

Dodatni sadržaj i pogodnosti

Kada je u pitanju dodatni sadržaj, hotel „Kralj“ je u prilici da gostima ponudi  fitness centar,sa dobro opremljenom teretanom,u kome gosti hotela, mogu besplatno uživati. Takođe, tu je i wellness centar u čijem se sastavu nalaze sauna i đakuzi, a gostima na raspolaganju stoji i kozmetički salon.

Restoran Hotela „Kralj“, prostire se na dva nivoa i poseduje veliki balkon. Ovaj ekskluzivni restoran je kapaciteta 80 mesta, a za goste priprema bogat meni, kvalitetne nacionalne kuhinje. Za goste je pripremljena i pogodnost boravka na bazi punog pansiona, te u ovom restoranu mogu uživati u servisu hrane  i pića, tokom sva tri obroka.

Restoran je pogodan i za održavanje seminara, sastanaka, poslovnih promocija i ručkova, edukacija, treninga, koktela, banketa i sličnih skupova koji mogu brojati maksimum do 60 učesnika. Gosti hotela, salu za sastanke, mogu besplatno iznajmiti.

Hotel „Kralj“, za svoje goste je obezbedio i mogućnost korišćenja parkinga za vozila.

Plaćanje

Usluge boravka potrebno je platiti unapred, a deca do 3 godine u Hotelu „Kralj“ borave besplatno. Stalni gosti u ovom hotelu mogu ostvariti 10% popusta.

Za grupe od preko 15 osoba, hotel odobrava popust u iznosu od 10 %, a u slučaju da će hotel posetiti 25 osoba, jedna osoba može boraviti gratis.

Dodatne mogućnosti

Vrnjačka Banja, nalazi se 200 km južno od Beograda, u srcu Srbije. Nekada se tu nalazila Raška-prva srpska država, pa je iz tog razloga okolina Vrnjačke Banje, ukrašena mnogim kulturno istorijskim spomenicima iz tog perioda. Iz Vrnjačke Banje možete posetiti mnogobrojna utvrđenja iz vremena prve srpske države (Maglič, Ras, Koznik, Jelak, Lazarev Grad), kao i veliki broj srednjovekovnih manastira (Žiča, Sudenica, ljubostinja, Gradac i dr.).

Ljubitelji sporta i prirode, mogu uživati u izuzetnom prirodnom okruženju Vrnjačke Banje. Od biciklističkih trekova na Goču, izleta do Kopaonika, preko sportskog ribolova na Podunavačkim barama, do velikog broja sportskih terena u samoj Vrnjačkoj Banji, mogućnosti za aktivan odmor, posetiocima stoje na raspolaganju.

Izrazito bogata, naprednim wellness i spa sadržajem, Vrnjačka Banja, hedonistima će doneti uživanje o kakvom su samo maštali. Antristress masaže, otopod masaže, sportske masaže, masaže vulkanskim kamenjem, malinama, čokoladom, čokomint tretmani, saune, tepidarijumi, termalni bazeni, turska kupatila, i mnogo više od toga nudi Vrnjačka Banja u cilju potpunog zadovoljenja potreba svojih gostiju.

Domaćin impozantnom broju kulturnih manifestacija, od kojih se većina odigrava leti tokom trajanja Vrnjačkih kulturnih svečanosti, Vrnjačka Banja je mamac, za veliki broj turista iz Srbije, regiona i sveta. Tako, Veliki međunarodni vrnjački karneval, svake godine privuče između 200.000 i 300.000 turista, a banja oživi svim bojama sveta, dok kroz njene ulice šeta šareni međunarodni  karneval.

Bilo da Vam je do uživanja, odmora i rekreacije ili putujete zbog  posla, Vrnjačka Banja je pravi izbor, a u njoj Hotel „Kralj“.

 

Hotel Sunny Hill – wellness, spa i akva park

hotel sunny hill

Najposećenija srpska banja, Vrnjačka Banja, u svojoj ponudi ima izrazito veliku ponudu ugostiteljskih objekata, različitih kategorija, kapaciteta, stepena opremljenosti i skupoće. Vrnjačka Banja obezbedila je za svakoga po nešto, a to se ne odnosi samo na ugostiteljske objekte, već i na kompletan sadržaj ove izuzetne banje. Mnogi kulturno istorijski spomenici u njenoj blizini, ušuškani su u divlju prirodu, bogata ponuda wellness i spa paketa pruža mogućnosti izuzetnog uživanja, kulturne manifestacije, šareni maskembali i naravno Veliki međunarodni vrnjački karneval, koji svake godine u Vrnjačku Banju dovede između 200.000 i 300.000 turista, čine ovu banju „Kraljicom banjskog turizma srbije“.

Najčešći izbor turista iz Srbije, kada je srpski banjski turizam u pitanju, Vrnjačka Banja , dom je luksuznom Hotelu „Sunny Hill“.

O Hotelu

Hotel „Sunny Hill“ od centra Vrnjačke banje udaljen je oko 700 metara, dakle na samo desetak minuta hoda. Smešten je na Sunčanom Bregu po kojem je i dobio ime. „Sunny hill“ odličan je izbor kako za turiste, tako i za poslovne ljude, jer pruža kako mogućnosti idealnog odmora, tako i sadržaj neophodan poslovnim ljudima tokom njihovog boravka.

Mada Hotel „Sunny Hill“, nije u centru Vrnjačke Banje, to daleko od toga da je mana. Svega deset minuta šetnje kroz živopisnu okolinu, uz prolazak pored po mnogima najimpozantnije građevine Vrnjačke Banje – dvorca „Belimarković“, nekadašnjeg letnjikovca, jednog od namesnika kralja Aleksandra Obrenovića, i sa prelepim pogledom na Moravu i bujne padine Goča iz samog Hotela, učiniće Vaš boravak u njemu specifično ukrašenim, prizorima koje nećete zaboraviti.

Smeštaj

Hotel „Sunny Hill“, predstavlja moderan hotel, napravljen tako da svojim gostima, priušti maksimalno uživanje. U njegovom sastavu nalaze se luksuzne dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne smeštajne jedinice, uređene sa ukusom i opremljene nameštajem vrhunskog kvaliteta.

Opremljenost ovih smeštajnih jedinica apartmanskog tipa, je na visokom nivou. Svaka jedinica poseduje komforno kupatilo, opremljenu kuhinju sa minibarom, plazma TV uređaj sa kablovskim prijemom televizijskog programa, individualni klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, internet priključak, prostrani balkon i magnetni ključ za ulazak u apartman.

Svaka smeštajna jedinica, dodatno je ukrašena po jednom slikom nekog poznatnog umetnika, što je još jedan detalj u službi lepote, komfora i dobrog ukusa. Gostima je na raspolaganju i sobna usluga, koju nije potrebno dodatno platiti. Prostrana kupatila, obogaćena su prirodnom svetlošću, a higijena celog hotela je na zavidnom nivou, pa gostima, sve u svemu, preostaje samo da se opuste i uživaju.

 

Restoran

U okviru kompleksa „Sunny hill“, nalazi se i restoran u kojem majstori internacionalne kuhinje, za goste pripremaju najraznovrsnije specijalitete. Prijatan ambijent restorana, nenametljivo ukrašen i ispunjen muzikom koja pospešuje uživanje, stvoren je za opuštanje uz dobru hranu i piće.

U restoranu, možete izabrati između velikog broja, raznovrsnihkvalitetnih vina, koja su u Vrnjačku Banju stigla sa raznih geografskih područja. Pored toga, gosti se mogu odlučiti i za neki od izuzetnog broja koktela i slatkiša kako bi upotpunilii svoj gastronomski užitak.

Uz ukusne đakonije, internacionalne specijalitete, maštovito ukrašene slatkiše i veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i egzotičnih vina, koja se moraju posebno pomenuti, restoran „Sunny hill“ potrudio se da svojim gostima pripremi ukusne obroke u kojima će uživati i kojih će se sećati.

Kongresni turizam

Hotel „Sunny Hill“, poseduje dve kongresne sale, koje pogoduju organizovanju seminara, sastanaka i tim buildinga. Sala u Hotelu „Sunny hill“, obezbeđuje do 50 mesta, a opremljena je projektorom, platnom, flip chartom i wireless internetom koji se dodatno ne naplaćuju. Ukoliko se odlučite na ranu rezervaciju možete ostvariti popust i do 20%, na standardnu cenu za iznajmljivanje ovog prostora.

Druga sala je manja i njen kapacitet iznosi 20 mesta. Nalazi se u Vili „Teodora“, koja je usklopu „Sunny Hill“ kompleksa, a njena opremljenost je identična kao u u sali u samom „Sunny Hill“-u.

Hotel učesnicima stavlja na raspolaganje i mogućnost organizovanja punih pansiona, sa kafe pauzama. Takođe radionice je moguće organizovati i na platou kod novoizgrađenog aqua parka. Hotel „Sunny hill“, pobrinuo se i za potrebe gostiju koji su smešteni u njemu, ali učestvuju na kongresu ili seminaru u nekoj drugoj sali u Vrnjačkoj Banji. Ovim gostima „Sunny hill“ obezbeđuje besplatan taxiprevoz do gada, na željenoj relaciji i to dva puta dnevno.

Spa centar

Spa centar „Sunny hilla“, kao i sve drugo u njemu, uređen je sa ukusom i visokim stepenom luksuza, sa akcentom na besrekornom užitku gostiju. U okviru spa centra nalaze se sauna sa parkom, whirpool-om za 6 osoba, tepidarijum, tursko kupatilo (hamam), centar za masažu, staklena bašta sa rastinjem za uživanje i opuštanje i ostalni moderni spa sadržaji.

Razrađen i osmišljen program Hotela „Sunny Hill“, gostima nudi i spa pakete. U zavisnosti od ličnih afiniteta i godina na raspolaganju Vam stoje:

 •           „Romantični vikend za dvoje“, sa noćenjem u de lux apartmanu.
 •           „Menadžer – antistres vikend“, koji obuhvata noćenje sa doručkom i spa program.
 •           „Sunny Hill spa porodični vikend“, koji obuhvata noćenje sa doručkom za četiri osobe i spa program.
 •           „Sunny Hill exotic vikend“, noćenje sa doručkom i spa program.
 •           „Sunny hill produženi vikend“, tri dana, za dve osobe, uz noćenja sa doručkom i spa centar.

Zabavni sadržaj

U centralnom delu kompleksa Hotela „Sunny hill“, nalazi se otvoreni bazen, sa čije se plaže pruža nezaboravan pogled na prirodu koja okružuje i krasi Vrnjačku Banju. Tokom letnjih meseci (od maja do septembra), tu se održavaju različite vrste zabavnih sadržaja, muzičkih dešavanja i filmskih projekcija.

hotel sunny hill vrnjacka banja

U hotelu postoji i za decu posebno uređen kutak, gde se mališani mogu igrati, a nedavno izgrađeni aqua park broji 6 tobogana, raspoređenih u tri bazena sa prostorom za sunčanje i barom.

Hotel za goste, po želji, organizuje i izlete, do atraktivnih kulturno-istorijskih lokaliteta u blizini Vrnjačke banje.

Villa „Teodora“

Villa „Teodora“, nalazi se u sklopu kompleksa Hotela „Sunny Hill“, a od njega je udaljena 50m. Sadrži ukupno sedam smeštajnih jedinica i to dvokrevetnih, trokrevetnih i četvorokrevetnih. Svaka smeštajna jedinica poseduje svoju kuhinju i kupatilo i TV uređaj sa kablovskim prijemom televizijskog programa. Vila se nalazi u prelepom prirodnom ambijentu, okružena četinarima, voćem i cvećem, poseduje svoj bazen i poseban deo uređen za dečiju igru. U sklopu vile se nalazi i njen restoran, ali je gostima ostavljena i mogućnost ručavanja u restoranu kompleksa „Sunny hill“.

Šarmantno i sa ljubavlju uređena, ova vila pleni šarmom, a jedan od njenih atributa je prelepi pogled na bujno, prirodno okruženje Vrnjačke Banje. Jutarnji pogled sa terase, nešto je što gosti nikada ne zaborave, baš kao i letnji sumraci.

Posetiocima je na raspolaganju parking, zajednički sa gostima Hotela „Sunny Hill“.

 

Dodatne mogućnosti

Kao gost Vrnjačke Banje, možete mnogo toga uraditi. Možete posetiti neke od glavnih centara stare Raške države ( tvrđave Maglič , Brvenik, Jelak, Lazarev grad), brojne srednjovekovne manastire ( Žiča, Studenica, Ljubostinja, Gradac..), otići na izlet do Kopaonika, baviti se sportskim ribolovom na Podunavačkim barama, spustiti se Moravom improvizovanim čamcima, uživati u šetnji po Goču bogatom bukovim šumama i malinjacima, prepustiti se noćnom provodu ili pak zdravom, banjskom načinu života, uživati u sportu i dr. Dakle, šta god nekome može pasti na pamet, u Vrnjačkoj Banji verovatno postoji. lako pristupačna iz svih delova Srbije, ona je poslednjih godina često domaćin i gostima iz inostranstva, a u vreme trajanja Međunarodnog vrnjačkog karnevala, u Vrnjačkoj Banji mogu se sresti neka krajnje egzotična lica.

Bilo kako bilo, boravak u ovoj banji obezbediće nezaboravan spoj odmora, relaksacije, zabave, uživanja i po želji sportskih aktivnosti, obogatiće Vaše iskustvo i urezaće Vam se u sećanje. Svega 700 metara od centra svih velikih zbivanja, na Sunčanom bregu stoji Hotel „Sunny Hill“, motreći nad Vrnjačkom Banjom i nenametljivo bivajući oaza uživanja.

Hotel Solaris Resort

Hotel Solaris Resort Vrnjačka Banja

Na svega 200 km, južno od Beograda, Vrnjačka Banja uzdigla se na tron „Kraljice srpskog banjskog turizma“. Izuzetna posećenost ove banje, uslovila je razvoj, unapređivanje i izgradnju novih, smeštajnih objekata kako bi zadovoljila potrebe narastajućeg broja turista željnih da je posete.

U Vrnjačkoj Banji, „Kraljici srpskog banjskog turizma“, do skoro je bio najavljivan, a od skoro je i otvoren Hotel „Solaris resort“.  Vrnjačka Banja, koja se može pohvaliti sa aktuelnih 15.000 smeštajnih jedinica, što je vodeći broj među srpskim banjama, obogaćena je luksuznim apartmanskim naseljem, stvorenim da upotpuni i probudi čula.

O hotelu

Smešten u mirnom delu Vrnjačke Banje, a opet u neposrednoj blizini banjske promenade, „Solaris resort“, namenjen je odmoru, tokom kojeg ćete, zaboraviti na stres, brige i iscrpljujuću svakodnevnicu.  Luksuzni apartmani i porodične sobe, odišu šarmom i detaljima koje goste neće ostaviti ravnodušnim.

 Smeštaj

Apartman bez kuhinje: Sastoji se od spavaće i dnevne sobe, kupatila i terase. Spavaća soba opremljena je sa dva odvojena ležaja, a komforna dnevna soba poseduje klima uređaj, TV uređaj sa kablovskim prijemom televizijskog programa (45 kanala), wirelless internet konekciju, mini bar kao i prostranu terasu. Kupatilo je sadržajno i savremeno opremljeno, a u ponudi „Solaris Resorta“, trenutno postoji jedan apartman ovog tipa.

Classic apartman: Sastoji se od spavaće i dnevne sobe. Spavaća soba opremljena je ili francuskim ležajem ili odvojenim ležajevima, dok se u dnevnoj sobi nalazi garnitura na otvaranje. Dnevna soba  je opremljena LCD TV-om sa kablovskim prijemom televizijskog programa (45 kanala), wirelless inernet konekcijom, klima uređajem, trpezarijskim stolom, kao i sadržajnim savremeno opremljenim kupatilom. Terasa u sklopu ovog apartmana idealna je za popodnevno uživanje, a kompletno opremljena kuhinja je funkcionalna za pripremanje različitih vrsta hrane i napitaka. Apartman je klimatizovan.

Penthaus apartman:  Opremljen i organizovan po vrhunskim svetskim standardima za ovu vrstu rezidencija, penthouse apartman, se sastoji od prostrane dnevne sobe, kuhinje, kupatila i dve spavaće sobe.

Dnevna soba je komforna i opremljena garniturom na  otvaranje, klima uređajem, LCD televizorom sa kablovskim prijemom televizijskih kanala, a tu su i radni sto, wirelles internet, trpezarijski sto i dve terase.

Kuhinja je opremljena u potpunosti i u skladu sa najmodernijim svetskim standardima.

U svakoj od dve spavaće sobe, nalaze se po dva odvojena ležaja, a svaka soba ima svoju prostranu terasu.

Dva sadržajna, luksuzno opremljena kupatila, takođe su u sklopu ovog penthausa, koji je namenjen kako poslovnim ljudima, tako i turistima koji vole da uživaju u više komfora i pogodnosti.

Porodična soba: Posebno konstruisane za porodicu sa decom, društvo i parove, porodične sobe odišu šarmom i udobnošću.  Sastoje se od dve spavaće sobe, sa po dva ležaja, moderno opremljenog kupatila,terase, garderobnog prostora i  mini bara. U svakoj sobi se nalazi LCD televizor sa izborom od 45 kablovskih kanala, klima uređaj, wirelless internet.

Porodične sobe u svom sastavu nemaju opremljenu kuhinju.

Dodatni sadržaj

Restoran Hotela „Solaris Resort“, raspolaže kapacitetom od 60-80 mesta i otvorenog je tipa, pa u njegovim đakonijama mogu uživati svi koji reše da ga posete. Za goste, majstori kuhinje, spremaju najraznovrsnije nacionalne i internacionalne specijalitete.

Lobi bar osvežiće vaše momente kafom ili nekim drugim napitkom iz svoje velike ponude, a izabrano piće možete popiti i na terasi lobi bara. U „Solaris resortu“, pansionski se služe samo doručak i večera, a kada je ručak u pitanju šef kuhinje na zahtev može pripremiti i neki specijalitet iz a la carta menija. Gosti hotela, imaju pravo na popust od 20% na ručak u hotelu iz a la carta menija.

Hotel „Solaris Resort“, nije zaboravio ni na poslovne goste, za koje u ponudi ima seminar salu kapaciteta 60-80 mesta. Seminar sala opremljena je savremenom video i audio opremom (projektor, platno, plazma TV, ozvučenje, mikrofon, flip chart). Ovako organizovasna sala je idealan izbor za organizovanje različite vrste seminara, sastanaka, poslovnih promocija, edukacija, treninga, i sličnih skupova.

Wellness i spa : Hotel „Solaris Resort“, poseduje jedan od najmodernijih i najbolje opremljenih wellness i spa centara u regionu. Balans duha i tela, pod nadzorom stručnog osoblja,  gosti mogu „trenirati“ i negovati u velikom wellness i spa kompleksu koji sadrži:  jacuzzi za 10 osoba uz mogućnost hidro i aero masaže, slanu pećinu, kaldarijum, rusku banju, zlatni hamam, relax baldahin, tuš tropska kiša, finsku saunu, tepidarijum, VIP Wellness (jacuzzi za 6 osoba, relax krevet, sto za masažu).

U Relax zoni gosti mogu uživati u velikom broju različitih vrsta masaža (antistres masaža, masaža vulkanskim kamenjem i dr.), tepidarijumu i relax sobi. Wellness i Spa centar dodatno je obogaćen frizerskim i kozmetičkim salonom, u kojima gosti mogu negovati svoj izgled. Svrha relax zone, sastoji se u prevazilaženju fizičke napetosti, zamora i bola u mišićima i opuštanja tela. U relax sobi, opustite se ispijajući osvežavajuće napitke koji su sastavni deo njene ponude.

Kada je u pitanju sport „Solaris Resort“, ima šta da ponudi  gostima koji su ljubitelji aktivnijeg tipa  odmora. U okviru objekta nalaze se : otvoren bazen sa šankom, teniski teren, fitnes centar i rent-a-bike.

Fitness centar je bogato i savremeno opremljen, u njemu gosti mogu pohađati časove joge, pilatesa, ići na kondicione treninge, kardio treninge, ili treninge koji se odrađuju pod nadzorom trenera. Prijatan ambijent, podstaćiće Vas da na odmoru, fizičkom aktivnošću, prikupite snagu.