Najnovije vesti iz Vrnjačke Banje

Koncerti, novosti, kreneval, crna hronika...

Novi poslovni objekat SB „Merkur“

Novi poslovni objekat SB „Merkur“U Opštini Vrnjačka Banja, svečano je pušten u rad Merkurov novi poslovni objekat “Ekonomat“. U prisustvu državnih zvaničnika, predstavnika lokalne samouprave, rukovodstva Merkura i brojnih zaposlenih, šef kabineta Minstra zdravlja Nikola Pandrc pustio je u rad objekat koji je od izuzetnog značaja za Merkur i sve zaposlene. Prisutnima se obratio direktor Merkura doktor Dejan Stanojević, istakavši da je“Ekonomat” velika i važna investicija koja predstavlja još jedan korak u unapređenju poslovanja Merkura jer će omogućiti organizaciju rada na efikasniji i efektivniji način.

Novi poslovni objekat SB „Merkur“ 2
Prisutne je pozdravio i državni sekretara u Ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić, izrazivši svoje zadovoljstvo što , 14 dana nakon otvaranja izvora “Snežnik”, ponovo prisustvuje realizaciji još jednog velikog projekta Merkura. Predsednik opštine Vrnjačka Banja, gospodin Boban Đurović, u svom obraćanju iskazao je podršku razvojnim tendencijama Merkura i ukazao na dobru saradnju sa lokalnom upravom. Objekat “Ekonomat” izgrađen je na površini od 415 m2 i obuhvata poslovni prostor sa kancelarijama, salama za sastanke, kao i brojnim pomoćnim prostorijama.
Početkom rada „Ekonomata“, biće rasterećen prostorni kapacitet objekta Novi Merkur i omogućiće se organizacija poslova na efikasniji i efektivniji način.

„Uhvaćen u mrežu“ pred vrnjačkom publikom

„Uhvaćen u mrežu“ pred vrnjačkom publikomPozorište „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi predstavilo se vrnjačkoj publici predstavom „Uhvaćen u mrežu“. Komedija čiju adaptaciju i režiju potpisuje Branislav Nedić izazvala je veliko interesovanje banjčana ali i gostiju.Uloge tumače Miroslav Živadinović, Dobrivoje Petrović, Milica Ilić, Suzana Stanković, Jelena Janković, Miloš Živojinović i Miodrag Lukić.

Obeležen Dan Fakulteta za hotelijerstvo i turizam

Obeležen Dan Fakulteta za hotelijerstvo i turizamJuče je Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, obeležio svoj dan. Svečanosti je prisustvovalo opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Bobanom Đurovićem i predsednikom SO Vrnjačka Banja, Rodoljubom Džamićem. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici javnog života Vrnjačke Banje .
Čestitаjući Dаn Fаkultetа, Bobаn Đurović izrаzio je zаdovoljstvo što je u Vrnjаčkoj Bаnji iz godine u godinu sve veći broj studenаtа uz obećаnje dа će i druge visokoškolske ustаnove dobijаti podršku lokаlne sаmouprаve. U nаjаvi je otvаrаnje studijа iz oblаsti zdrаvstvа.
U kulturno-umetničkom progrаmu zаpаžen nаstup imаli su gosti s Učiteljskog fаkultetа iz Užicа Univerzitetа u Kаgujevcu, kаo i člаnovi Recitаtorske sekcije Fаkultetа zа hotelijerstvo i turizаm.
Zaslužnima za uspeh i romociju Fakulteta ali i onima koji su pomogli rad i funkcionisanje fakulteta u proteklih godinu dana , uručene su zahvalnice.

Počinje Francuski karavan

Počinje Francuski karavanU Kulturnom centru Vrnjačka Banja danas počinje “Francuski filmski karavan” – ciklus afričkog filma. Tokom francuskog filmskog karavana biće prikazana četiri filma novijeg datuma. Prvog dana , dakle danas, biće prikazan film “Lumumba” koji je jedan od najboljih afričkih filmova svih vremena. U utorak 24.marta na programu je film “Piroga” koji je svoju premijeru imao na Kanskom festivalu. Film je osvojio nagradu Najboljeg frankofonskog filma 2013. godine i nagradu na Minhenskom festivalu iste godine. U sredu 25. Marta biće prikazan film “Snovi od prašine” . Ovo je jedan od najlepših filmova o podsaharskoj Africi, ostvarenje koje pleni svojom rafiniranošću i vizuelnom lepotom. Poslednjeg dana, u četvrtak 26.marta biće prikazan film “Min Je”, porodična priča koja prati buržoaski par iz Bamaka i njihove preljube. Jedan od najpoznatijih afričkih reditelja u ovom filmu , na iznenađujući način prikazuje afričku svakodnevnicu, klasne razlike, položaj žene, poligamiju. Film je izazvao mnogo kontraverzi u Maliju ali i u čitavoj Africi gde se ova pitanja još uvek ne postavljaju javno. Projekcije su od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Merkur na medjunarodnom seminaru

hotel MerkurU Beogradu je održan seminar pod nazivom: „Velika Britanija i Srbija: Stvaranje strategijskih partnerstava“, a jedan od učesnika bio je i direktor Specijalne bolnice Merkur, dr mr Dejan Stanojević. Uz prisustvo i drugih eminentnih gostiju, između ostalih i prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade i njegove ekselencije Dejvida Mekfarlana, zamenika šefa misije Ambasade Velike Britanije u Srbiji, diskutovano je o načinima ostvarenja saradnje izmedju Velike Britanije i naše zemlje. U okviru panel diskusije o mogućnostima za strategijska partnertsva u zdravstvu, medicinskom turizmu i farmaceutskoj privredi, direktor Merkura je u svom izlaganju istakao značaj investiranja u banje Srbije, kroz jačanje i razvoj medicinskog turizma. Po rečima Stanojevića, usaglašavanja procedura vezanih za
javno privatno partnerstvo u Srbiji sa onima u Velikoj Britaniji i Evropskoj Uniji, je najbolji put ka boljoj promociji banja Srbije, kao kandidata za strateška partnerstva. Neki od investitora su prepoznali potencijale medicinskog turizma i napravili neke od veoma značajnih centara koji već godinama ostvaruju uspešno poslovanje. Direktor Merkura istakao je da Specijalna bolnica, iako je prepoznatljiv i uspešan brend, svoje poslovanje i promociju može dodatno poboljšati saradnjom sa partnerima iz Velike Britanije. U svom govoru je objasnio i načine na koje ta saradnja može biti ostvarena na najbolji mogući način.